Élet értelme - egy adagos csomag

Élet értelme - egy adagos csomag
Élet értelme - egy adagos csomag
2 900 Ft
Egy ceremoniális adag, azaz 42 gramm prémium minőségű Kakaó egyenesen a perui dzsungelből!

Részletek
A híres perui Criollo faj, amelyet az Asáninka perui törzs szüretel és csomagol, hogy hozzájáruljanak az emberiség emelkedéséhez. Ez a törzs Földanya mélységes szeretetében és tiszteletében él, elsődlegesen növénytermesztéssel foglalkoznak, a biodiverzitást és fenntarthatóságot szem előtt tartva. A Kakaó azért is nagyon különleges, mert a szándék amivel ezek az emberek bánnak vele, a kezdetektől fogva tiszta, szeretetteljes. Ez a Kakaóbab megőrizte természetes összetevőit, mivel egyáltalán nem vetik semmilyen vegyszeres vagy hőt használó eljárás alá. Egy erjesztési folyamaton megy csupán keresztül a kakaóbab annak érdekében, hogy aktiválódjanak bizonyos természetes összetevői, és ezzel kialakuljon az ízprofilja. Végül kiteszik a napra, kiszárítják, és összetörik, mind a hagyományos évszázados eljárás szerint.

Hatóanyagok és hatás:
100 gramm nyers kakaó bab, 10 gramm flavonoidot (gyógyhatású vegyület) tartalmaz, amely egy elképesztő 10%-os arány. Kutatások szerint a kakaóban lévő antioxidánsok rendkívül könnyen és tartósan beépülnek az emberi anyagcserébe.

A nyers kakaó az elsődleges forrása a magnéziumnak, amelyből mai civilizáció embere súlyos hiányt szenved. A magnézium az egészséges szívműködés legfontosabb ásványa. Kulcsfontosságú szerepe van abban, a glükózból az agyi idegek számára energiát termeljünk. Megfelelő magnézium bevitellel az agy elképesztő tisztasággal és fókuszáltsággal tud működni.

A kakaóban szerotonin, dopamin, anandamid és feniletilamin (PEA), négy jól ismert ingerület-átvivő (neurotranszmitter) található, amelyek a boldogság és örömteli pillanatok érzéséért felelnek, segítenek a depresszió enyhítésében.
A PEA és az anandamid (boldogság-hormon) a pozitív, boldog emberek agyában kimagasló mértékben megtalálható. Az agyban akkor szabadulnak fel nagy mértékben, amikor örömtelinek érezzük magunkat. Ezek az ingerület-átvivők természetes módon olyan mértékben vannak benne a nyers kakaóban, hogy annak elfogyasztásával hatással vannak az agyra és így könnyedén emelkedett hangulatba kerülünk. A kakaóban a monoamin oxidáz gátlók is vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy az ingerület-átvivők tovább a véráramlatban maradjanak anélkül, hogy elvesztenék hatásukat.
Adatok
Cikkszám
1
Tömeg
42 g/db